You will be redirected to the new page in

seconds

20 Νοεμβρίου 1975, Ο Φράνκο πεθαίνει




-Real Madrid - Roma 1-2: Η σιχαμένοι ομάδα του Φράνκο, οι φασιστογκαλάκτικος της Ρεάλ Μαδρίτης, το μεγαλύτερο «δήθεν άντρο» στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, έμειναν για τέταρτη συνεχόμενη φορά εκτός οκτάδας, από την λατρεμένη Ρόμα του Φραντσέσκο Τότι. Οι γκαλάκτικος ήταν φλύαροι και υπερόπτες παρά τις αλλεπάλληλες προειδοποιήσεις των Ρωμαίων ότι το μπουλκουμεδάκι πλησίαζε. Ο Τάντεϊ έβαλε την ομάδα της αιώνιας πόλης μπροστά στο (73’), για να ισοφαρίσουν οι “hijos de puta” με γκολ (καρα)οφσάιντ του παλαίμαχου πλέον Ραούλ Γκονθάλες (75’). Έτσι ο Βασσάρας (και ο βοηθός του Σαραϊδάρης) απέδειξε εμπράκτως πόσο βάζελος είναι. Έλα όμως που ο σέρβος Μίρκο Βούσινιτς με κεφαλιά στις καθυστερήσεις έγραψε το τέλος των «μερένχες» για φέτος. Viva Roma και adios amigos στα σαπάκια της Μαδρίτης.

-Porto – Salke 1-0 (πέναλτι 1-4): Μέχρι το 85 λεπτό του αγώνα η Πόρτο έχανε τις ευκαιρίες την μια πίσω από την άλλη. Εν τέλει 5 λεπτά πριν την λήξη του 90λεπτου ο Λισάντρο με εντυπωσιακή κίνηση πίβοτ αλά Τιμ Ντάνκαν έστειλε την μπάλα στα δίκτυα των γερμανών και το ματς στην παράταση. Στα πέναλτι ο τερματοφύλακας Μάνουελ Νόιερ απέκρουσε τις εκτελέσεις των Μπρούνο Άλβες και Λισάντρο Λόπες και οι γερμανοί τίμησαν την παράδοσή τους από τα 11 βήματα. Το κακό: στην επόμενη φάση μια ομάδα θα κακοποιηθεί αισθητικά ταξιδεύοντας στην κοιλάδα του Ruhr.

- Chelsea – Olympiakos 3-0: «Που ναι τα χρόνια, ωραία χρόνια» τραγουδάει με ακόρεστο παλμό ο λαϊκός βάρδος George the Dalaras. Μα φυσικά οι ωραίες αναμνήσεις του παρελθόντος αναβίωσαν στην γωνιά της Gloucester Road. Η Τσέλσι, του σπουδαίου με βάση αποδοχής της επιτυχίας στον καπιταλισμό Ρομάν Αμπραμόβιτς, διέλυσε με 3-0 τον παλιό καλό Ολυμπιακό των εκτός έδρας αγώνων που όλοι αγαπήσαμε. Λάμπαρντ (5’), Μπάλακ (25’), Καλού (48’) τα μπαλάκια των νικητών. Αξιοσημείωτα: οι κάθετες πάσες του Μπάλακ, το τρέξιμο του Μακελελέ και το σουτ του Μπελούτσι με το δεξί (πόδι 7,5 εκατομμυρίων ευρώ) που σταμάτησε στο δοκάρι του πορτιέρο Κουντιτσίνι. Πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά μας θα ναι. Γιατί στο κάτω κάτω, κάποια πράγματα δεν αλλάζουν. Ο Ολυμπιακός του Champions League είναι ένα σιγουράκι ακλόνητο, όπως η Νευτώνεια φυσική ένα πράγμα.

- Μένει το Inter - Liverpool για να έχουμε την οκτάδα. Όσοι αγαπάτε το ποδόσφαιρο αποφύγετε να δείτε αυτό το παιχνίδι. Υπάρχει κίνδυνος να βαλσαμωθείτε από την αμπαλοσύνη αμφοτέρων ομάδων. Βλάκαν Ιμπραϊμοβιτς και Σουαζό, εναντίον Φίναν, Κάραχερ, Χίπια.
Blogger Template by