You will be redirected to the new page in

seconds

Ανήμερα του Paper-Eagle



Κάπου ανάμεσα στα θρυλικά συλλαλητήρια Άνθιμου-Γκάνταλφ και Καρατζαφέρη-Γκίμλι, στην εθιμοτυπική παράδοση της λαγάνας , του ταραμά και των λαμέ χαρταετών με στάμπα Jesus Loves Me, συνέβη και η 24η αγωνιστική. Τίποτα συγκλονιστικό; Ενδιαφέρον; Πρωτότυπο; Μπά…

«Μακεδονία ξακουστή του Ψωμιάδη η χώρα, γεμάτη από χριστιανο-βάρβαρους που σε χρεώνουν με την ώρα».

Πρώτοι των πρώτων, σε βαθμολογικό επίπεδο, η ομάδα του γνωστού σε όλους μας ραλιάρη Τζίγγερ. Γκάζια μηδέν, αλλά η φιλική ως εκ Γιώργου Δώνη Λάρισα δεν αποτέλεσε ισχυρό εμπόδιο. Τουναντίον, ο Μανούτσο στο ντεμπούτο του με την ‘verdegay’ φανέλα (στα ισπανικά η λέξη σημαίνει χαρούμενο πράσινο, στην διεθνή μας γλώσσα όταν μιλάμε για τον Παναθηναϊκό αποκτά ένα άλλο ευρέως κατανοητό νόημα) έκανε γκολ την σέντρα του Σπυρόπουλου στο 61’. Τρία λεπτά πριν την λήξη, ο συνήθης σκόρερ Σαλπιγγίδης έγραψε, το ασυνήθιστο για τον φετινό ‘panathinaikos’ 2-0. «ΠΑΟ ‘μπετά’, πρωτάθλημα ξανά».

Μια ευφάνταστα διαστημική κόντρα σε σουτ του Πατσατζόγλου στο 6’ λεπτό διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα (0-1) του αγώνα Βέροια-Ολυμπιακός. Τελευταίο παιχνίδι του Τάκη Λεμονή στον πάγκο της ομάδας του Πειραιά που πλήρωσε ακριβά το κακό ποδόσφαιρο στις εγχώριες διοργανώσεις. Αλλά είπαμε, ο Τάκης ήταν, είναι και θα είναι ένας πιστός Λακεδαιμόνιος στρατιώτης στην υπηρεσία του Θρύλου. Με τους κερδισμένους βαθμούς στα χαρτιά από την περίπτωση Βάλνερ, η Intralot έχει πάντως ισχυρές ελπίδες για τον τίτλο. Όσο για το love story γαύρων και Τάκη: «Ο καφές σου έχει κρυώσει, και το ράδιο κλειστό τώρα για μέρες. Στου μονού μου κρεβατιού τις καλημέρες, Τάκαρε».

«Ο Ισμαέλ Μπλάνκο είναι ένα λαγωνικό της περιοχής. Γεννήθηκε σε μια φτωχογειτονιά του Buenos Aires, δίπλα στην Boca. Με τον πρώτο του μισθό αγόρασε προφιτερόλ Ανδριάς και μιλφέϊ Δέσποινα». Μόνο αυτό έλειψε από τις αεκοφυλάδες που μας παρουσιάζουν τον αργεντινό στράικερ σαν τον λατίνο Ροζέ Μιλά. Τι μπορείς να πεις για το ΟΦΗ-ΑΕΚ; Πως μπορείς να σχολιάσεις αυτό το ματς; Εντάξει, παίρνω βαθιά ανάσα και το κάνω. 1-4 τελικό σκορ. Κεφαλιά Μπλάνκο (16’), αυτογκόλ Πίτσου (18’), αυτογκόλ Μπαρκαουάν (64’), πλασέ Εντίνιο (80’), τα τέρματα της Ένωσης. Σφακιανάκης (21’) για την τιμή των οφητζήδων. Και μιας και είπαμε τιμή, βάλτε μέσα και την αναλογισμένη έκπτωση. Το τελικό σκορ αναμφίβολα αδικεί την απόδοση των Κρητικών. Όμως, μετά την απομάκρυνση από το ταμείο, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.

Χρειάστηκαν 50 λεπτά για να ξεκλειδώσει ο Βλάνταν Ίβιτς ο παλουκωτής, οπώς λέει και το φιλαράκι μου ο Μύτιας, την άμυνα του Λεβαδειακού. Και μιλάμε για μια άμυνα made by Μπάμπης Τεννές. Άρης για τέταρτη θέση, Λιβαδειά για ελεύθερη πτώση και Ντούσαν για μακεδονομάχος – δήμαρχος – νομάρχης, σε μια πόλη που ξέρει να σέβεται την δεξιά και την αισθητική της.
Ο Πάτρικ Ογκουνσότο στο παρά δύο (88’) της αναμέτρησης Αστέρας - Εργοτέλης ισοφάρισε το γκολ του Κανακούδη (36’) και έδωσε στον Εργοτελάτση ένα πολύτιμο βαθμουλάτση για την παραμονή. Η Μπόκα της Αρκαδίας, μιας και μόλις πρόσφατα έμαθα ότι οι άνθρωποι της Τρίπολης φωνάζουν το στάδιο La Bombonera (η γραφικότητα σπάει κόκκαλα), χάνει σημαντικούς βαθμούς στην προσπάθειά της για συμμετοχή στα playoffs. Ίδωμεν, έχει ακόμα ψωμί και μάλιστα μπομπότα.






‘Κυανέρυθρη αρρώστια’ και ΠΑΟΚ σε ένα αρκετό συναρπαστικό παιχνίδι είχαν την ευκαιρία να πάρουν κάτι περισσότερο από έναν βαθμό, αλλά το 0-0 αφήνει αμφότερους με ένα πικρό παράπονο. Ο Πανιώνιος του πρώτου ημιχρόνου, αλλά και ο ΠΑΟΚ αφότου εισήλθε στον αγώνα ο Γεωργιάδης έχασαν σημαντικές ευκαιρίες για να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα. Η συνέχεια θα είναι ομολογουμένως δύσκολη και για τις δύο ομάδες αλλά ότι κι αν γίνει το μυαλό μας θα συνεχίσει να πονάει. Αν πάντως δεν κερδίζεις τον φετινό ΠΑΟΚ εκτός τούμπας. Τότε...; Forza ρε Πανιωνάρα να πάμε κανένα ταξιδάκι στας Ευρώπας.

Ισόπαλο 1-1 ολοκληρώθηκε στο ‘Καυτανζόγριο’ το παιχνίδι ανάμεσα στον Ηρακλή και την Ξάνθη. Τα γριόνια προηγήθηκαν (36’) με τον Μαλαγκένιο και οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με τον Γκρζέλακ (47’). Ο Hercules, επισήμως πλέον Ρεμομάγαζο, εξακολουθεί να φλερτάρει με την επικίνδυνη ζώνη, ενώ από την πλευρά τους οι αριστοφανικές Πανοπουλιάδες με το ακριβό σαλέ τους, παραμένουν σε επαφή με την πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας.

Την δεύτερή του νίκη στα τελευταία δέκα ματς σημείωσε ο κατά τα φαινόμενα ολόχεστος Ατρόμητος του μπεμβεδάκια Σπανού. 3-0 ενάντια στην κακή Καλαμαριά, που φάνηκε αρκετά επηρεασμένη από την υπόθεση ‘Βάλνερ-Βγάλνερ’. Περόνε (59’), Κριπιντήρης (78’), Λουτσιάνο (85’) οι σκόρερ των γηπεδούχων νικητών. Κάτι άλλο; Α ναι, ο Απόλλων πλέον πρέπει να προσπαθήσει αρκετά. Θα ναι κρίμα, παντού πρέπει να υπάρχει ένας Πόντιος.

Σημεία- Ίνες:
Κύπριος ποδοσφαιριστής, είναι κάτι σαν μαγιονέζα χωρίς θερμίδες.
Συνέδριο Μπατσόκ: Όλοι μαζί , ενωμένοι στον δρόμο που χάραξε η σοσιαλδημοκρατία. Αυτή η αβαν-γκάρντ πολιτική της ρουφανιάς, της μίζας, των μπάτσων, της συγκεκαλυμένης προδοσίας. Για να γουστάρουμε ξανά: Για τον Μπόμπολα, την ανεξαρτησία της Μυκόνου, το νέο μοντέλο της BMW με χάλκινη ανάρτηση. Για να πάρει κιλά ο Ανδρουλάκης, να χύσει η Δαμανάκη, να κοντίνει ο Φασούλας, να ψηλώσει ο Σημίτης. Για μια Ελλάντα με πολλά υποσχόμενα γούστα. Στο τιμόνι ο Giorgakis.
Σύνθημα οπαδών ΠΑΟΚ, σε αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό: "Καρεμπέ Σαβουρογάμη".
Ο Εντίνιο σκόραρε ξανά. Ο Εντίνιο σκόραρε ξανά. Ο Εντίνιο σκόραρε ξανά. Ο Εντίνιο σκόραρε ξανά. Ο Εντίνιο σκόραρε ξανά. Ωραίο γκολ του Εντίνιο.
Ο Σεγκούρα κοιτάει με ύφος Μπλαζέ.
Ο Ντούσαν έχει για δικηγόρο τον Κούγια.
Ο Ματζουράκης απολύθηκε από την Βέροια. Χάθηκε η ευκαιρία να του πει ξανά ο Λάμπρος ότι βρωμάνε τα χνώτα του.
Ο Νικ Καλάθης, έχει έναν αδερφό τον Πατ Καλάθη. Έβαλες τρίποντο μαμά.
Ο Σόφο έχει χάσει 15 κιλά. τρέφεται με μόλις 2 παιδιά ημερισίως.
Blogger Template by